Fernando Alonso zet hoog in: 'Red Bulls pakken bij de start'

14 mei 2017 08:25 Redactie

Fernando Alonso start vanaf 'wonderbaarlijke' P7


Dé verrassing van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was Fernando Alonso. De Spanjaard reed voor eigen publiek naar een onwaarschijnlijke zevende tijd en was daarmee 'the best of the rest'. 

In de eerste vrije training moest Alonso nog noodgedwongen gaan tennissen, maar tijdens de kwalificatie had hij de tijd van z'n leven. Blijkbaar heeft McLaren een belangrijke en goede update doorgevoerd, die zijn werk doet. "De updates werken heel goed en het publiek heeft me nog wat extra motivatie gegeven. Het was een dag waarop alle puzzelstukjes in elkaar vielen", aldus Alonso na afloop van de kwalificatie.

De snelheid tijdens de kwalificatie zegt echter niet veel over de snelheid in de wedstrijd, weet ook Alonso. Het zal dan ook lastig worden voor de Spanjaard om zijn positie te behouden, al zet Alonso zelf hoog in. Alonso staat bekend om zijn goede starts, dus hoopt hij nog wat plaatsen te kunnen opschuiven bij de start. "Ik denk nu alleen nog maar aan de start. Bij de start wil ik de Red Bulls pakken en in de top vijf zitten", blikt Alonso vooruit.

De hoop dat een eindklassering in de top vijf mogelijk is heeft Alonso echter niet. Punten pakken is het voornaamste doel van de tweevoudig wereldkampioen. "Op dit circuit is het lastig inhalen, dus wat plekken winnen bij de start zou heel fijn zijn. Dan kunnen we onze positie proberen te behouden en uiteindelijk misschien wel punten scoren", aldus Alonso.

Naast plekken winnen bij de start is ook de betrouwbaarheid belangrijk voor Alonso. "Hopelijk is niet alleen de snelheid van de wagen verbeterd, maar ook de betrouwbaarheid. We hadden eerder in het seizoen ook punten kunnen scoren, maar toen ging de wagen kapot. Hopelijk gaat het deze keer beter." 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen