Fernando Alonso

Laatste nieuws over Formule 1 coureur Fernando Alonso van McLaren-Honda

Ook de Spanjaard, Fernando Alonso, behoort inmiddels tot één van de oudgedienden in de formule 1.

Hij begint zijn carrière in 2001 en maakt zijn debuut in Australië voor het team van Minardi. Hij is dan met zijn 19 jaar de op twee na jongste formule 1 coureur ooit. In 2002 wordt hij testrijder bij het team van Renault waar hij in 2003 Jenson Button vervangt. Hij rijdt direct sterk en pakt tijdens de GP van Hongarije zijn eerste overwinning. Hiermee is hij op dat moment de jongste formule 1 winnaar ooit.

De seizoenen 2005 en 2006 zijn de beste jaren uit de formule 1 carrière van Alonso. Hij pakt in beide jaren de wereldtitel nadat hij pas in de laatste race van het seizoen de titel veilig kon stellen. Met zijn 24 jaar en 58 dagen is Alonso in 2005 dan de jongste formule 1 wereldkampioen ooit.

In 2007 maakt hij de overstap naar McLaren en vecht hij opnieuw mee om de wereldtitel. Tot de laatste race in Brazilië is de strijd ongekend spannend tussen Hamilton, Alonso en Raïkkonen. Uiteindelijk is het Raïkkonen die wereldkampioen wordt en moet Alonso genoegen nemen met de derde plaats in het kampioenschap.

Zijn avontuur bij McLaren duurt maar één jaar. Hij rijdt in 2008 opnieuw voor Renault. Dit seizoen wordt gekenmerkt door de zogenaamde Crashgate. Alonso wint de eerste nachtrace in Singapore maar zijn teamgenoot, Nelson Piquet jr, wordt ervan beschuldigd op verzoek van de teamleiding van Renault, Pat Symonds en Flavio Briatore, opzettelijk te zijn gecrasht. Hierdoor werd de zege van Alonso veilig gesteld. De FIA spreekt na nader onderzoek alle betrokkenen vrij maar legt Renault wel een voorwaardelijke straf op.

In 2010 maakt Alonso de dan lang verwachte overstap naar Ferrari. Direct in zijn eerste race pakt hij de overwinning in Bahrein. Opnieuw vecht hij voor de wereldtitel, dit keer samen met Sebastian Vettel die uiteindelijk de titel pakt. Alonso wordt dan tweede.

Het jaar 2011 is geen goed jaar voor Alonso. Hij wint weliswaar de GP van Engeland maar eindigt in het kampioenschap als vierde op geruime afstand van Vettel.

In 2012 strijdt Alonso lange tijd voor zijn derde wereldtitel maar lukt het hem opnieuw niet om Vettel te verslaan. Hij kwam uiteindelijk slechts drie punten te kort. Ook in 2013 wordt Alonso opnieuw tweede achter Vettel in het klassement. Het jaar 2014 is dan zijn laatste jaar bij Ferrari. Het is een lastig jaar waarin Alonso slechts twee keer op het podium stond.

Eind 2014 wordt dan bekend dat Alonso in 2015 voor McLaren zal rijden. Het wordt een lastig jaar voor de Spanjaard dat vooral gepaard gaat met vele uitvalbeurten als gevolg van technische problemen. Het jaar 2016 gaat in ieder geval een stuk beter en zien we Alonso weer regelmatig terug in de top 10. Zijn beste klasseringen zijn twee vijfde plaatsen in Monaco en Amerika.

In 2017 rijdt Alonso opnieuw voor het team van McLaren en vormt hij samen met rookie, Stoffel Vandoorne, het rijdersduo. De Spanjaard maakte een uitstapje naar Amerika om deel te nemen aan de Indy500.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen