Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-baas stoïcijns na motorproblemen: 'Na Verstappen was het nu de beurt aan Leclerc'

Mattia Binotto maakt zich nog geen zorgen na de uitvalbeurt van Charles Leclerc in Spanje. De inmiddels voormalig kampioenschapsleider viel uit met motorproblemen, maar volgens zijn teambaas hoort het erbij. Eerst was het Red Bull, maar nu was Ferrari blijkbaar aan de beurt.

Ferrari sloot het Spaanse Grand Prix-weekend af met slechts twaalf WK-punten, nadat Carlos Sainz als vierde finishte. Zijn teamgenoot Charles Leclerc had kunnen winnen, maar hij viel halverwege de race opeens uit. Na afloop van de race in Barcelona vertelt teambaas Mattia Binotto dat zijn team nog steeds niet weet wat er nou is gebeurd. "We weten niet wat er gebeurd is. Het was een plots probleem, een serieus betrouwbaarheidsprobleem. De motor wordt vannacht terug vervoerd richting Maranello en op maandagochtend zullen we deze uit elkaar halen en op zoek gaan", zucht de Italiaan bij Sky Sports .

Positiviteit bij Ferrari

Ondanks het zwaar teleurstellende resultaat wil Binotto eigenlijk vooral de positieve punten van het verhaal belichten. Dat doet hij dan ook. Hij ziet dat zijn team razendsnel is en dat ze een belangrijk probleem hebben aangepakt. "We moeten optimistisch blijven. Het was een positief weekend, want we hebben upgrades meegenomen en de auto was snel. De kwalificatie was geweldig en de racepace ook. Na enkele races waarbij we worstelden met bandenslijtage, bewezen we deze zondag dat we erg snel waren." "Natuurlijk startten we met Charles op nieuwe banden, dat is wel een kanttekening, maar ook op de medium banden ging het goed. De feedback van de coureurs was heel goed, dus dat is ten minste positief", spreekt hij als een echte leider.

Red Bull eerst, nu Ferrari

Gevraagd of het seizoen beslist zal worden op de betrouwbaarheid, waagt Binotto zich tot slot niet aan zulke uitspraken. Wel merkt hij op dat het er bij hoort, want de grote concurrent Max Verstappen werd eerder al getroffen. Zelfs deze race nog! "Het seizoen is nog heel, heel lang. We hebben pas zes races achter de rug. Red Bull heeft al betrouwbaarheidsproblemen gehad en deze zondag was het de beurt aan Charles", blijft hij rustig. "Alles is al gebeurd en ook nu zagen we dat Max DRS-problemen had. Er kan dus van alles gebeuren en je kan niet alles voorspellen. Je kan alleen proberen om je best te doen. Het seizoen is lang. Dat we meestrijden om de titel is geweldig."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie