Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs prijzen 'agressief' uiterlijk nieuwe F1-auto

Ferrari heeft de nieuwe bolide voor het aankomend seizoen onthuld. Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben hun goedkeuring gegeven en kunnen niet wachten om met de nieuwe Formule 1-auto het circuit op te gaan.

Scuderia Ferrari presenteerde donderdag als zevende Formule 1-team de nieuwe auto voor het aankomende seizoen. In tegenstelling tot sommige teams, zoals Red Bull en Haas bijvoorbeeld, onthulde Ferrari de daadwerkelijke bolide. De F1-75 heeft een bijzonder nieuw uiterlijk en dat valt ook de coureurs op. "Ik vind hem prachtig. Ik vind hem echt heel mooi", zei Charles Leclerc. "Ik denk dat ik er nog meer van ga houden als hij snel is op het circuit, maar ik hou absoluut van het uiterlijk." Teamgenoot Carlos Sainz was het daar mee eens en voegt toe: "Ik vind hem er agressief uitzien. De auto ziet er extreem uit. Ik vind hem er ook mooi uitzien en zoals Charles zei: ik hoop gewoon dat hij snel is."

Nieuwe Ferrari is 'out of the box'

De Formule 1 introduceert in 2022 een compleet nieuw technisch reglement en teambaas Mattia Binotto wees tijdens de presentatie op de opvallende kenmerken van de nieuwe bolide van Ferrari. Hij vestigde de aandacht op de de voorvleugel en de neus en stipte ook het gebruik van de nieuwe 18-inch banden aan. Binotto vindt de auto er echter vooral anders uit zien door het bodywork, iets waar Leclerc zegt fan van te zijn. "Het ziet er zeker indrukwekkend uit", verklaart de Monegask. "Ik denk dat het mijn favoriete deel van de auto is. Je kunt echt zien dat er veel werk in is gestopt. Het ziet er extreem uit en ik vind het mooi." Het ontwerp van de auto is inderdaad 'out of the box' zegt Sainz. "Maar dat is wat je wilt zien als je een nieuwe Formule 1-auto ziet", aldus dus de Spaanse coureur, die zich opmaakt voor zijn tweede seizoen bij de Italiaanse renstal.

Nieuwe kleurstelling is knipoog naar het verleden

De Scuderia heeft ook voor een iets andere kleurstelling gekozen in 2022. Ferrari heeft meer zwart toegevoegd aan de doorgaans voornamelijk rode auto. De Italiaanse renstal viert dit jaar haar 75ste verjaardag en volgens Sainz zijn de zwarte tinten dan ook een knipoog naar het verleden. Volgens teamgenoot Leclerc draagt de nieuwe kleur bij aan het 'agressieve' uiterlijk van de auto. "Het past perfect. Het rood is ook een beetje donkerder. Het ziet er een beetje agressiever uit, maar bij deze auto vind ik het perfect passen", aldus de 24-jarige coureur.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024