Ferrari eist dat Vettel stopt met vloeken en klagen

20 dec. 2016 13:37 Redactie

Ferrari heeft geen plaats voor klagende Vettel in de toekomst


Ferrari president Sergio Marchionne gaf een heldere boodschap mee aan Sebastian Vettel: 'Blijf kalm, en wind jezelf niet zo op'. Alleen dan kan de relatie tussen het team en de rijder succesvol worden.

Sebastian Vettel was de 'koning van de boordradio' in 2016. Meermaals uitte hij zijn ongenoegen over andere coureurs. Van het vragen om blauwe vlaggen, het bekritiseren van zijn collega's, tot en met het uitschelden van de wedstrijdleiding. Alles kwam aan bod bij de Duitser in het afgelopen seizoen.

Het gebrek aan succes lijkt zijn tol te eisen bij Vettel. In 2015 won Vettel nog drie races en was hij alom geliefd. Hij veroverde de harten van de Ferrari fans met zijn prestaties en door ze in het Italiaans toe te zingen. De band tussen hem en de Scuderia leek prima en de gedroomde opvolger van Michael Schumacher was gearriveerd volgend de media.

De prestaties in 2016 waren een stuk minder van Vettel. Zo was teamgenoot Kimi Raikkonen ineens de snellere tijdens de kwalificaties, daar waar de Duitser in 2015 totaal geen moeite had met zijn Finse teamgenoot. De contracten van beide coureurs lopen eind 2017 af en Vettel moet een nieuw contract bij Ferrari verdienen.

"Ik geef toe dat we aan het rondkijken zijn voor de toekomst, we analyseren de verschillende mogelijkheden. Dat betekent niet dat we geen vertrouwen hebben in onze rijders, maar we nemen ze wel onder de loep." laat Marchionne weten een Autosport.

"Ik ben tevreden met het seizoen van Kimi en komend seizoen rijdt hij weer bij ons, maar daarna? Gaat hij met pensioen? Of gaat hij door?" blikt de Ferrari-baas alvast vooruit. De algehele gedachte is dat Kimi eind 2017 zijn helm aan de wilgen hangt.

Bij Vettel ligt dat compleet anders, maar er is geen sprake van onderhandeling over een nieuw contract: "Het heeft geen zin om nu al met Vettel te praten over contractverlenging. We moeten eerst duidelijk krijgen hoe hij zichzelf voelt binnen Ferrari in 2017."

"Het is aan ons om hem een winnende auto te geven, anders is praten over de toekomst zinloos. Hij wil met ons winnen en dat weten we. Kunnen we hem die garantie geven? In ruil daarvoor moet hij rijder met meer geduld, moet hij zijn kalmte bewaren en minder geïrriteerd zijn."

"Sebastian moet nadenken over het winnen op de baan en het verslaan van zijn concurrenten. Hij moet niet betrokken raken bij persoonlijke vetes."

Foto: Scuderia Ferrari

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen