Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari en Mercedes niet geïnteresseerd in Daniel Ricciardo'

Na dat Red Bull bekendmaakte dat ze de komende twee seizoenen rijden met een krachtbron van Honda is het natuurlijk de grote vraag wat Daniel Ricciardo gaat doen. Heeft hij genoeg vertrouwen in Red Bull om te blijven of pakt hij zijn biezen?

Volgens Formule 1 journalist Ted Kravitz heeft Ricciardo helemaal niet zoveel keuze omdat Ferrari en Mercedes niet zitten te wachten op de diensten van de Australiër. Aan Sky Sports F1 licht hij zijn visie hierop toe. "In de paddock gaan geruchten rond dat Ferrari baas Sergio Marchionne en teambaas Maurizio Arrivabene niet zitten te wachten op Ricciardo. Ricciardo is in hun ogen te jolig en dat past niet bij een team als Ferrari. Daarnaast willen ze ook niet dat hij hun stercoureur Sebastian Vettel overvleugelt."

Een andere optie voor Ricciardo is Mercedes als dit team besluit om niet door te gaan met Valtteri Bottas. Volgens Kravitz ligt ook dit niet voor de hand. "Voor Mercedes lijkt Daniel een perfecte optie te zijn. Zij kunnen ook wel een frisse wind gebruiken maar ik denk dat Mercedes de rust in het team wil houden en dus gewoon voor Valtteri kiest. Daniel heeft volgens mij geen andere keuze dan te blijven bij Red Bull." Mercedes is volgens Kravitz alleen een mogelijkheid als Hamilton zijn contract niet verlengt. In dat geval zijn er ongetwijfeld meer gegadigden. "Als Lewis niet verlengt dan zijn alle coureurs bereid om hun huidige contract te verscheuren."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"