Ferrari: 'Er is geen probleem met onze turbo'

10 mei 2017 15:32 Redactie

Ferrari verving turbo's uit voorzorg


Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari ontkent dat er problemen zijn met de turbo's van Vettel en Raikkonen. Het Italiaanse team is al bezig aan de derde turbo.

Tijdens het seizoen van 20 races mag een F1-team maximaal vier onderdelen van de powerunit gebruiken. Dit betekent dat Ferrari nog slechts één verse turbo mag inzetten in de resterende zestien races. In Rusland kregen Raikkonen en Vettel al hun derde turbo. Een probleem dreigt, maar Ferrari ontkent het in alle toonaarden. 

Luigi Fraboni geeft uitleg over de situatie: "Tijdens het eerste GP weekend werden we geconfronteerd met enkele kleine problemen. De wijzigingen die we aan de motoren en turbo hebben doorgevoerd waren puur uit voorzorg. In deze fase van het seizoen willen we geen grote fouten maken", meldt hij Auto Motor und Sport.

Niet alleen bij het fabrieksteam van Ferrari zijn er meerdere turbo's vervangen, maar ook bij klantenteam Haas F1. Dit team maakt gebruik van dezelfde motoren als de Italiaanse renstal. Vettel, Raikkonen, Grosjean en Magnussen zijn bezig aan hun derde turbo en tweede set elektronica en MGU-H. Daarnaast zijn Raikkonen, Grosjean en Magnussen zijn ook bezig aan hun tweede motorblok. 

Volgens Fraboni is er geen reden tot paniek. "Op het moment dat we een probleem constateren met een component dan is het beter om direct meerdere onderdelen te vervangen. Dit verkleint de kans op defecten. Daarnaast wil je geen gridstaffen incasseren op circuits waar de impact groot is."

"Mocht er een gridstraf nodig zijn dan wil je deze incasseren op circuits waarop inhalen makkelijk is, zoals Spa of Monza."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen