Ferrari gaat 'shield' proberen tijdens Engelse Grand Prix

14 jun. 2017 19:43 Redactie

Ferrari eerste team dat shield test


Het team van Ferrari gaat in de vrije training voor de Grand Prix van Engeland voor het eerst het 'shield' uitproberen. Het Italiaanse team zal dan de cockpitbescherming gebruiken die volgend jaar zijn intrede moet gaan doen.

In eerste instantie zou Ferrari het 'shield' pas gaan testen in september, tijdens de 'thuis' Grand Prix in Italië. Dit is nu naar voren gehaald naar juli, tijdens de Grand Prix van Engeland.

Het 'shield' is een alternatief voor de 'Halo', dat in eerste instantie zou worden geïntroduceerd in 2018. De FIA vond na een jaar onderzoek het 'shield' een beter alternatief dan de 'Halo' en dus werd er besloten het 'shield' in te gaan voeren. Hoewel de FIA van plan is het 'shield' in 2018 al te introduceren, moet er nog veel ontwikkelingswerk gedaan worden. Het lijkt daarom waarschijnlijker dat eventuele cockpitbescherming zich pas in 2019 aandient.

Het 'shield' is niet hetzelfde als de cockpitbescherming die Red Bull gebouwd heeft afgelopen jaar, maar is daar wel een afgeleide van. Het zal in ieder geval een grote uitdaging voor de engineers worden, aangezien het de luchtstroom signifcant verstoord.

Adrian Newey denkt dat het 'shield' een beter alternatief is dan de 'Halo', al denkt hij wel dat er nog veel ontwikkeld moet worden. "Het eerste wat getest moet worden is het zicht van de coureur. Als het zicht belemmerd wordt, dan kunnen we wel stoppen", vertelt Newey aan Autosport.com"Maar het is wel een beter alternatief dan de Halo. Het zal alleen moeilijk worden om het al in 2018 te introduceren, aangezien er nog veel getest moet worden."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen