Ferrari heeft nog geen contract met Raikkonen of Vettel voor 2018

14 jun. 2017 18:55 Redactie

Contractbesprekingen geen prioriteit voor Ferrari


Het Formule 1 team van Ferrari heeft nog geen coureur vastgelegd voor 2018. De contracten van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel lopen eind dit seizoen af, maar het team heeft geen haast om hierover in gesprek te gaan.

De beide rijders vormen belangrijke pionnen in het silly season. Mocht een van beide rijders vertrekken dat komt er het meest begeerde stoeltje in de Formule 1 vrij. Al maanden gaan er diverse geruchten over Vettel. De Duitser zou een voorcontract getekend hebben met Mercedes, maar volgens de Italiaanse media blijft hij Ferrari trouw na de recente successen. Het geloof zou er zijn dat Vettel de successen van zijn grote voorbeeld Michael Schumacher een vervolg kan geven.

Kimi Raikkonen heeft een beslissing genomen over zijn Formule 1 carrière. De Fin lijkt hard op weg te zijn naar een pensioen, maar na een goede race in Monaco gonsde het van de geruchten dat hij doorgaat met Ferrari. Sterker nog, de grootste motorsportsite ter wereld meldde dat er contractbesprekingen in gang waren. Niets van dit alles is waar volgens teambaas Maurizio Arrivabene. 

"We zijn nog niet bezig met nadenken over nieuwe contracten, we proberen een wereldtitel te winnen. Zoals ik al heel vaak heb gezegd. We werken allemaal samen en dat betreft ook onze coureurs. Iedereen is gefocust op zijn taak en een contract is geen issue op dit moment."

Om een van de wereldtitels te behalen is een samenwerking tussen beide coureurs noodzakelijk. Nadat Vettel in Monaco de race won door een betere strategie kwamen er direct verhalen over teamorders naar boven. Kimi Raikkonen zou de nummer twee coureur binnen de renstal zijn.

Arrivabene ontkent dit met klem: "Ferrari kijkt allereerst naar het constructeurs kampioenschap. De rijders mogen het uitvechten voor de wereldtitel bij de coureurs. Tot op een zeker niveau zijn ze daar vrij in, tot het moment er komt dat een van de coureurs een zeer grote voorsprong heeft."

"Vanaf dat moment veranderen we onze regels als het aankomt op gevechten. Op dit moment is daar geen sprake van, noch was dit in Monaco het geval."

De achterstand van Kimi Raikkonen bedraagt na zeven race al liefst 68 punten, waarmee de Fin tot het tweede plan veroordeeld lijkt. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen