Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari heeft slecht nieuws voor Leclerc over grote update

Ferrari zal de volgende race nog geen grote update meenemen. Die komt later in het seizoen pas. Teambaas Mattia Binotto legt uit waarom.

Tijdens het volgende raceweekend zullen waarschijnlijk veel teams met nieuwe updates komen. In de Formule 1 komen de eerste grote updates van het jaar traditioneel gesproken tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Europa tevoorschijn. Vaak was dat Barcelona, dit jaar is het Imola. Daar staat over anderhalve week de GP van Emilia-Romagna op het programma. Onder meer Red Bull zegt dan met een grote update te komen, terwijl Ferrari ook lang volhield bij haar thuisrace met een nieuw pakket aan onderdelen te komen. Het team heeft daar echter een streep doorheen gezet.

Sprintraceweekend niet ideaal

De reden daarvoor is eigenlijk relatief logisch, zo blijkt als teambaas Mattia Binotto in gesprek met onder meer RacingNews365 naar de updates voor Imola wordt gevraagd. "Het wordt een lastig weekend wat betreft het introduceren van updates", zo laat hij optekenen. In Imola staat er een sprintrace op het programma, waardoor de kwalificatie al op vrijdag plaatsvindt en er dus maar een training is om meteen de juiste afstelling te vinden "Het is lastig om updates tijdens de training op vrijdag te evalueren, omdat je natuurlijk de focus al op de kwalificatie moet hebben liggen." Daarom zal Ferrari geen grote veranderingen doorvoeren, onthult Binotto. "Als we naar onszelf kijken, dan zal er in Imola opnieuw niet veel veranderen aan onze auto. We zijn er van overtuigd dat het niet het juiste moment is daarvoor. We zullen wel proberen de problemen die we ervaren te verminderen, en dan heb ik het over het stuiteren. Dat heeft namelijk invloed op onze prestaties." "Daar gaan we aan werken", vervolgt hij. "Maar wat betreft significante upgrades: die komen pas later in het jaar", aldus de teambaas die zijn renstal in Australië voor de tweede keer in drie races zag winnen. Ferrari gaat ruimschoots aan de leiding in beide kampioenschappen.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract