Ferrari houdt vertrouwen in Kimi Raikkonen

19 apr. 2017 07:30 Redactie

Ferrari ervan overtuigd dat Raikkonen snel beter presteert


Ferrari is dit nieuwe Formule 1 seizoen ijzersterk begonnen. Althans, Sebastian Vettel boekte al twee zeges. Kimi Raikkonen daarentegen kwam geen moment in de buurt van het podium.

Waar Vettel inmiddels alleen aan de leiding in het WK gaat en duidelijk de strijd met Hamilton aan kan, worstelt Raikkonen zichtbaar in elke race. De Fin is normaal gesproken geen man van veel woorden maar liet zich in de afgelopen drie races regelmatig horen over de boordradio. Zijn beste resultaten tot nu toe zijn twee vierde plaatsen in zowel Australië als in Bahrein. Wat vooral opvalt, is dat Raikkonen geen moment het tempo van zijn teamgenoot kan bijbenen.

Zijn landgenoot, Mika Salo, heeft wel een vermoeden waarom Raikkonen minder presteert dan vorig jaar. Aan C More vertelt hij het volgende.

"Ik heb Ferrari-engineer Jock Clear gesproken en hij legde me uit dat Kimi graag een auto heeft die heel gevoelig reageert op de eerste stuurbeweging. Vorig jaar was de wagen naar zijn wens en toen versloeg hij Vettel ook op een regelmatige basis."

Aan het einde van het lopende seizoen loopt het contract van Raikkonen af. In de paddock wordt dan ook al volop gespeculeerd wie hem bij Ferrari zal opvolgen, vooral nu zijn resultaten tegen vallen. Ferrari laat echter weten dat ze het volste vertrouwen hebben in de wereldkampioen van 2007.

Technisch directeur, Mattia Binotto, verwacht namelijk dat zijn coureur snel vooruitgang boekt.

"Ik zou niet zeggen dat onze auto Kimi niet ligt. De auto is goed op zowel het aerodynamische als op het motorische vlak en we beschikken over twee kampioenen als coureurs. Ik weet zeker dat Kimi op korte termijn goede resultaten zal behalen."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen