Ferrari komt met volgende motorupgrade bij GP Engeland

28 jun. 2017 14:15 Redactie

Ferrari legt laatste hand aan volgende upgrade


In Baku konden Raikkonen en Vettel beschikken over een verbeterde krachtbron. Ferrari werkt nu volgas verder aan de ontwikkeling van de motor en komt in Engeland met een krachtigere variant.

Journalist James Allen meldt op zijn site dat de Italianen in Engeland hun derde motor van het seizoen inzetten. Op het snelle circuit van Silverstone moet dat de extra pk's leveren om concurrent Mercedes te verslaan. Tijdens het afgelopen weekend in Baku hadden de Italianen al een upgrade meegenomen voor hun beide coureurs.

Voor Sebastian Vettel pakte dit minder goed uit, want hij kampte met een hydraulisch probleem aan zijn motor. Het is nog onbekend of hij deze krachtbron kan gebruiken in Oostenrijk. Door het motorprobleem moest Vettel de kwalificatie en race noodgedwongen rijden met zijn eerste motor van het seizoen, die niet over de upgrade beschikte.

De Italiaanse renstal zet alles op alles om concurrent Mercedes te verslaan in de strijd voor de wereldtitels. Bij de coureurs gaat Vettel nog aan de leiding, maar bij de constructeurs kijkt het tegen een achterstand aan.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen