Ferrari met sterk verbeterde motor aan de start in Baku

22 jun. 2017 13:28 Redactie

Ferrari kiest op power circuit voor nieuwe motor


Het Formule 1 team van Ferrari introduceert tijdens de GP van Baku een nieuwe krachtbron. Op het snelle circuit speelt motorvermogen een belangrijke rol. Volgens Italiaanse media is de nieuwe motor een flinke stap voorwaarts.

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen moeten het in Baku weer opnemen tegen het motorgeweld van Mercedes. Na een teleurstellende GP van Canada kiezen de Italianen voor een vroegere introductie van de nieuwe krachtbron.

Gazzetta dello Sport meldt dat de nieuwe motor aanzienlijk meer vermogen levert. Het spreekt zelfs over 'exceptionele cijfers' op de testbank. In Canada was duidelijk zichtbaar dat Mercedes op motorvermogen nog altijd een klasse apart is. Ferrari kwam na een moeizame start van de race in het verhaal niet meer voor. Zo kwam Kimi Raikkonen de hele race niet voorbij aan de Force India's.

Sebastian Vettel gaat momenteel aan de leiding van het WK, met een voorsprong van 12 punten op Lewis Hamilton. Bij de constructeurs raakte Ferrari de leiding kwijt aan Mercedes.

 
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen