'Ferrari heeft de snelste motor'

01 apr. 2017 09:05 Redactie

Guenther Steiner overtuigd dat Ferrari motor beter is dan de Mercedes motor


De afgelopen drie seizoenen was Mercedes heer en meester in de Formule 1. Bijna alle races werden gewonnen en de motor van Mercedes wordt dan ook beschouwd als de snelste maar ook de betrouwbaarste motor van het veld.

In Australië werd Mercedes echter afgetroefd door Ferrari en ging Sebastian Vettel er met de zege vandoor. Niet alleen Ferrari was het hele weekend in Australië snel, ook Haas F1 kwam door Grosjean sterk voor de dag. Voor Guenther Steiner, de teambaas van Haas F1, kwam dit niet als een verrassing. Ook zijn team rijdt namelijk met een Ferrari motor.

Op de site van Haas F1 laat hij dan ook weten erg blij te zijn met de stappen die Ferrari heeft gezet.

"De motor heeft zich niet op een bepaald punt verbeterd. Op alle vlakken heeft het zich verbeterd ten opzichte van vorig jaar."

Steiner durft zelfs nog een stap verder te gaan door te verkondigen dat Ferrari dit jaar de snelste motor heeft.

"Het is nu zo competitief als de Mercedes krachtbron, misschien zelfs wel beter! Ferrari won in Australië maar iedereen is zich nog aan het ontwikkelen en probeert zich continu te verbeteren. Ferrari heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet. Zonder de hulp van Ferrari zouden we niet zo ver zijn gekomen."

Helaas vielen zowel Grosjean als Magnussen uit in Australië. Maar met name Grosjean kwam ijzersterk voor de dag. Tijdens de kwalificatie legde hij verrassend beslag op de zesde plaats achter Max Verstappen. Hij liet daarmee de rijders van zowel Williams als Force India achter zich terwijl deze teams rijden met een Mercedes krachtbron.

Vorig jaar werd Haas F1 achtste in het klassement. Steiner is dan ook optimistisch dat zijn team dit seizoen een stap naar de subtop kan zetten.
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen