Ferrari nog niet bezig met coureurs voor 2018

02 apr. 2017 10:47 Redactie

Ferrari nog niet in gesprek met Vettel en Raikkonen over aflopende contracten


Sebastian Vettel is de belangrijkste pion in het silly season voor 2018. De Duitser heeft een aflopend contract bij Scuderia Ferrari en geniet ook de interesse van Mercedes. Kimi Raikkonen is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste Formule 1 seizoen. 

Ondanks de aflopende contracten van beide coureurs heeft Maurizio Arrivabene geen haast om met Vettel of Raikkonen om tafel te zitten. Deze gesprekken zouden afleiden van het werkelijke doel: races winnen en meestrijden voor de titel.

"Gesprekken over nieuwe contracten leiden onze coureurs alleen maar af. Ik ben nog niet zo ver dat ik daar nu al over wil praten." laat Arrivabene weten.

"Ik wil graag zien dat Sebastian blij is en goed in zijn vel zit tijdens dit seizoen. Want een blije Sebastian betekent dat we een erg snelle auto hebben."

Vettel heeft duidelijk aangegeven dat hij in 2017 voor de wereldtitel wil strijden. Mocht dat niet bij Ferrari kunnen, dan zou een overstap naar Mercedes voor de hand liggen. De Duitser won vier wereldtitel in de periode 2010 tot en met 2013, maar kampt sindsdien met tegenvallende resultaten. 

De zege van Ferrari tijdens de GP van Australië was een welkome opsteker voor het Italiaanse team. Voor het eerst in 1625 dagen ging er een coureur in Italiaanse dienst aan de leiding van het WK.

Kimi Raikkonen daarentegen lijkt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen. De 37-jarige Fin heeft er dan een lange carrière op zitten, met als hoogtepunt de wereldtitel in 2007. Als mogelijke opvolger wordt de Italiaan Antonio Giovinazzi genoemd. Ondanks de wens van de Italiaanse media is het niet waarschijnlijk dat Ferrari een rookie in hun bolide zet in 2018. Giovinazzi is momenteel derde rijder bij Ferrari en maakte in Australië zijn F1-debuut als invaller bij Sauber.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen