Ferrari-president Sergio Marchionne verlaat Ferrari eind 2018

11 jan. 13:20 Redactie

Marchionne wil eind 2018 met pensioen


Ferrari-president Sergio Marchionne liet tijdens een event in Detroit weten dat hij eind 2018 met pensioen wil. De topman van FIAT en Ferrari heeft momenteel de 64-jarige leeftijd bereikt.

Marchionne is de opvolger van Luca di Montezemolo en is sinds 2004 werkzaam bij FIAT. Grote successen wist hij nog niet te behalen met Scuderia Ferrari, daar waar hij soms in de clinch ligt met teambaas Maurizzio Arrivabene. Ondanks het uitblijven van successen komt er niet meer geld beschikbaar voor het formule 1 team.

Ondertussen werkt het Italiaanse team hard aan de nieuwe bolide: "De mensen werken de klok rond. Zelfs met Kerstmis kregen ze maar twee dagen vrij. De auto ziet er goed uit en de motor presteert goed op de testbank." vertelde hij aan Corriere dello Sport.

"Dit is niet de tijd om te positief te zijn. We moeten afwachten hoe de auto op het circuit presteert. Het werk dat ze nu verzetten is gigantisch. Ze werken aan de nieuwe motor, de arodynamica en de nieuwe regels." Laat Marchionne weten.

De Ferrari-president heeft geleerd van zijn optredens in 2016. Destijds was de titel het doel voor Ferrari en mocht de hele wereld voor ieder GP weekend horen dat de Italianen nu echt gingen winnen. "Weet je wat mijn grote fout was? Ik was te laat betrokken bij het team en deed dat uit respect. Als ik eerder betrokken was bij het team, mogelijk in 2015, dan was het afgelopen seizoen mogelijk anders verlopen."

Voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen bij Ferrari wat voorzichtiger. Niemand in Maranello schreeuwt van de daken dat ze de titel gaan pakken. Er is geen enkele Italiaan meer die Mercedes nog onderschat. Hopen op een slecht jaar van Mercedes is niet de oplossing.

"Het zou niet goed zijn om dat te denken. Het is niet de fout van Mercedes dat ze geweldig werk leverden. Het is misschien niet leuk om te zeggen, maar het is de waarheid dat ze gewoon erg goed zijn. Nu hangt het van ons af. We moeten onszelf focussen op de mogelijkheden om ze te verslaan."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen