Ferrari steelt de show bij Daytona demo

05 dec. 2016 16:35 Redactie

Traditionele afsluiting Ferrari van het formule 1 seizoen


Voor het eerst vond het traditionele “Finali Mondiali” evenement van Ferrari, ter afsluiting van het Ferrari autosport seizoen, plaats op de Daytona International Speedway in Florida.

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen traden er aan om in de 2009 F1 bolides een weergaloze demonstratie te geven op de oval. Dit ten overstaan van duizenden Ferrari fans. Niet eerder in de geschiedenis van de Daytona International Speedway reden er Formule 1 wagens over deze oval. Naast de rondes op de ovals was er tijd voor starts en pitstops en de traditionele burn-outs , waarbij de beide coureurs een setje banden afschreven.

Zij aan zij reden de Ferrari ’s uiteindelijk onder het zwart wit geblokt door. Dit als eerbetoon aan de fameuze finish van de Ferrari coureurs Lorenzo Bandini en Chris Amon. Deze kwamen in 1967 naast elkaar over de finish in de 24 uurs race op Daytona.

Na het spetterende optreden van de twee werd er natuurlijk nog even stilgestaan bij het afgelopen F1-seizoen.

Vettel liet weten dat 2016 niet bracht wat hij ervan verwacht had: “We wilden natuurlijk races winnen, maar dat doel hebben we jammer genoeg niet gehaald. In 2017 zullen we sterker terugkomen, daar ben ik zeker van!”

Raikkonen blikt liever vooruit, maar weet dat de lat erg hoog ligt voor het komende seizoen: “Met de veranderingen in de reglementen komend jaar is het lastig te zeggen wie dan het beste zal zijn. We moeten ons vooral op onszelf concentreren. Zodra het over Ferrari gaat worden de verwachtingen kennelijk ‘skyhigh’. We moeten dat in 2017 waar gaan maken.”

Het evenement werd afgesloten met een parade van meer dan 800 authentieke Ferrari's. Deze werden over de oval gereden door hun trotse bezitters.

Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen