Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari tempert verwachtingen in strijd met Red Bull: 'Wereldtitel winnen is niet ons doel'

Ferrari-teambaas Mattia Binotto hoopt natuurlijk de Formule 1-wereldtitels van 2022 binnen te slepen, maar blijft realistisch. De Scuderia heeft een moeizame periode achter de rug en heeft nooit het doel gehad om de titel dit jaar mee naar Maranello te nemen.

Na meerdere tegenvallende Formule 1-seizoenen kan Ferrari zich weer mengen in de titelstrijd. In 2022 vechten zij, vooralsnog met Red Bull, om de overwinningen. Of ze echter de titel gaan winnen dit jaar is nog maar de vraag: teambaas Mattia Binotto laat alvast weten dat het niet de ambities van het team zijn. Het betekent natuurlijk niet dat ze de titelstrijd van 2022 laten schieten, maar Binotto blijft realistisch. "We hebben onze doelen gesteld om in 2022 weer competitief te zijn", legt hij uit aan BBC Sport . "Ons doel is dus om competitief te zijn, niet om het kampioenschap te winnen. Het zou helemaal verkeerd zijn om dit om te draaien naar: 'laten we het kampioenschap winnen, want we zijn zo competitief.'" De teambaas van de Scuderia wil, nu Ferrari competitief is, niet op de zaken vooruit lopen. "Dit zeggen haalt misschien wat druk van het team, maar ik denk dat het als management ook verkeerd is om de doelen te veranderen van welke wij eerder hebben gesteld."

Ferrari is duidelijk: 'We willen niet één keer kampioen worden'

Binotto legt uit dat Ferrari niet alleen naar het huidige F1-seizoen kijkt. "We willen een bepaalde cyclus openen: wereldkampioen worden, en niet zomaar één keer. We moeten daar blijven. Zoiets heeft tijd nodig. Onze mentaliteit is dat we moeten verbeteren als team om een wereldtitel te kunnen winnen." Charles Leclerc en ook Carlos Sainz zijn nog altijd in de race voor de wereldtitel. Ook in de constructeursstand staat Ferrari slechts 36 punten achter Red Bull. Eerder in het seizoen heeft men al gezien hoe snel alles om kan draaien. Ferrari stond toen nog ruim voor in de WK-stand. Volgens Binotto is alles dit jaar dus nog mogelijk. "Het betekent niet dat we het niet gaan doen", zegt hij over het halen van de titel. "We willen het misschien zo snel mogelijk doen, maar we blijven ons wel bewust van het feit dat het meer vergt dan competitief zijn. De ambitie is er. Iedereen binnen Ferrari heeft deze ambitie. Ik denk niet dat we ze hieraan moeten herinneren." "Het is veel belangrijker om ze te laten focussen op het verbeteringsproces, dus elke race is een mogelijkheid om lessen te leren en iets op te bouwen. Het is belangrijk om elke race gefocust te blijven. We kijken niet naar de stand", aldus de Ferrari-teambaas.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs