Ferrari vreest Red Bull in Spanje

12 mei 2017 20:47 Redactie

Ferrari onder indruk van Red Bull


De nieuwe upgrades van concurrenten Mercedes en Ferrari lijken goed te werken in Spanje. Het team van Ferrari zag Red Bull naderen en moest Mercedes voor zich dulden.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo stonden nog altijd op de vertrouwde vijfde en zesde positie in de uitslag, maar het gat naar Ferrari was vrijdag bijna gedicht. De Italianen hadden wat kleine problemen en worstelden met de set-up van de SF70H.

Teambaas Arrivabene is op zijn hoede voor Red Bull. "We hebben de afgelopen jaren geleerd dat we op al onze concurrenten moeten letten."

"De nieuwe Mercedes is erg interessant. Hij is creatief en qua ontwerp verrassend. Bij Red Bull kan je aan de buitenkant weinig nieuws zien, maar de upgrade lijkt goed te werken. We moeten eens goed in de gaten houden wat ze doen."

Max Verstappen kwam tijdens de tweede training tot op twee tienden van de tijd van Sebastian Vettel. Arrivabene is ook onder de indruk van de nieuwe Mercedes: "Petje af voor Mercedes, maar wij gaan onze strategie niet aanpassen."

Vorig seizoen begon Ferrari ook erg sterk aan het seizoen, maar viel het in Europa terug. Red Bull was destijds ook het derde team tijdens de eerste races, maar ging de Italianen voorbij in de tweede seizoenshelft.

Foto: David Ramos/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen