Ferrari: 'We gaven geen teamorder in Monaco'

31 mei 2017 11:37 Redactie

Ferrari: 'Kimi verloor wat tijd door achterblijvers'


Ferrari won voor het eerst sinds 2001 in Monaco, maar na afloop van de race ging het alleen maar over een vermeende teamorder. Raikkonen leidde de race in de openingsfase, maar viel na zijn stop terug tot achter Vettel.

Teambaas Arrivabene laat weten dat er geen sprake was van een teamorder.

"We gaven geen teamorder. Kimi is een Ferrari coureur en hij is hier om races te winnen."

"Een 1-2 voor het team is een geweldig resultaat voor het gehele team. Zeker op een circuit waarop de kwaliteiten van de auto's en coureurs in evenwicht zijn."

Arrivabene was zeer content met het optreden van de beide Ferrari-coureurs. Een 1-2 in de kwalificatie werd omgezet in een klinkende 1-2 tijdens de race. 

"Onze beide coureurs reden als ware kampioenen. Kimi vertrok vanaf de pole en hield de leiding tot zijn pitstop die uitgevoerd werd in de gepland ronde. Sebastian reed een paar ronden langer door om de strategie van Ricciardo te coveren. Zijn rondetijden was bijzonder goed op de versleten ultrasofts."

"Helaas voor Kimi verloor hij tijd door de achterblijvers," hierdoor kwam Raikkonen minder dan een seconde tekort om Vettel voor te blijven na de tweede stop.

"Het belangrijkste is dat al het harde werk van het team beloond werd. Onze auto presteerde zoals we van tevoren verwacht hadden. Het is nu tijd om ons op te maken voor de GP van Canada."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen