Ferrari: 'We weten nog niet of we sneller zijn dan Mercedes'

26 mrt. 2017 15:15 Redactie

'Beide teams konden vrij makkelijk aan kop rijden'


Ondanks de overwinning van Sebastian Vettel vandaag in de Grand Prix van Australië is Ferrari er nog niet van overtuigd dat ze het gat met Mercedes volledig gedicht hebben. Hoofdengineer Jock Clear zei dit na afloop tegenover Sky Sports.

"We konden niet echt zien wie de snellere was vandaag, omdat ze niet in een direct gevecht terecht kwamen", zegt Clear na afloop van de gewonnen Grand Prix van Australië. "We weten alleen dat we vandaag gewonnen hebben, maar niet of we sneller zijn dan Mercedes. Geen van beide partijen was in staat de druk echt op te voeren. In het begin van de wedstrijd reed Lewis vrij makkelijk aan kop, daarna reed Sebastian onbedreigd aan de leiding. Dus er is nog heel weinig over te zeggen", aldus Clear.

Clear geeft daarnaast ook aan dat de keuze van Hamilton om vroeg naar binnen te komen verrassend was. Ferrari was eigenlijk bezig om een undercut uit te voeren, maar dat ging dus de mist in. "We dachten dat een undercut mogelijk was, dus we probeerde het gat te dichten en daarna naar binnen te duiken. Toen kwam Hamilton echter binnen, waardoor ons plan mislukte."

Gelukkig voor Ferrari kwam Lewis Hamilton achter Max Verstappen terecht. Net als in 2016 kon hij Verstappen niet passeren, waardoor het gat met de leider in de wedstrijd, Sebastian Vettel, groeide. Toen het gat groot genoeg was kon Vettel zijn pitstop maken en voor Hamilton blijven. "Toen de undercut niet lukte wilde we gewoon zo lang mogelijk doorrijden en hem daarna aan het eind van de wedstrijd proberen aan te vallen op nieuwere banden. Maar hij kwam vast te zitten in verkeer, waardoor het onze kant op viel", besluit Clear.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen