Ferrari: "Wedstrijdleiding nam besluiten in ons nadeel"

26 jun. 2017 14:18 Redactie

Arrivabene benadrukt vooral het teambelang


Tijdens de GP van Azerbeidsjan eisten zowel Sebastian Vettel als Lewis Hamilton de hoofdrollen op. De gedoodverfde titelkandidaten kregen het opnieuw met elkaar aan de stok.

Echter niet tijdens een boeiend gevecht maar opmerkelijk genoeg gebeurde het tijdens één van de vele Safety Car situaties. Hamilton ging op dat moment aan de leiding en vertraagde dusdanig dat Vettel hem niet kon ontwijken. De Duitser reed dan ook pardoes op de kont van de Mercedes coureur. Blijkbaar zag de viervoudig wereldkampioen hierin een braketest van Hamilton want de Duitser uitte vervolgens zijn ongenoegen. Hij ging naast Hamilton rijden en tikte opzettelijk tegen de Mercedes aan.

Vettel ontving hiervoor een stop-and-go penalty van 10 seconden en kon daardoor het podium wel vergeten. Na afloop wilde hijzelf er geen woorden aan vuil maken. Ook zijn teambaas, Maurizio Arrivabene, hield zijn kaken stevig op elkaar over dit incident tussen Vettel en Hamilton.

Wel liet Arrivabene aan de pers weten dat hij de beslissingen van de wedstrijdleiding in Azerbeidsjan niet altijd goed kon volgen.

"Ik wil niet in een discussie belanden, maar ik denk dat ik kan zeggen dat sommige beslissingen van de wedstrijdleiding niet helemaal duidelijk waren. Ze pakten allemaal niet in ons voordeel uit."

Arrivabene verwijst hiermee naar de aanrijding tussen Bottas en Raikkonen wat door de wedstrijdleiding als race incident werd afgedaan.

Hij benadrukt vervolgens dat hij trots is op de prestatie van Ferrari en dat deze lijn zal worden voortgezet.

"Het team heeft deze race laten zien hoe sterk het is. Dat begon al met de motorwissel van Seb op zaterdag en bleek zondag ook uit het feit dat Kimi de race kon hervatten tijdens de code rood. Dat is waar Ferrari voor staat. We laten onze acties op de baan voor ons spreken. Dat blijven we doen in aanloop naar de volgende twaalf races, met nog meer vastberadenheid."
Foto: Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen