Ferrari weet het zeker: "Sebastian Vettel blijft!"

07 jun. 2017 16:45 Redactie

Ferrari is ervan overtuigd dat Vettel bijtekent


Klassementsleider Sebastian Vettel bevindt zich momenteel in een luxe positie. Zijn contract met Ferrari loopt af maar uitgerekend nu loopt het bij Ferrari op rolletjes. Tegelijkertijd is hij ongetwijfeld één van de meest gewilde coureurs op de grid.

Nadat het vorige seizoen zo teleurstellend verliep voor Ferrari zijn ze dit jaar weer terug aan de top. Zowel bij de constructeurs als bij de coureurs gaan ze aan de leiding. Ferrari technische directeur Mattia Binotto is er dan ook van overtuigd dat Sebastian Vettel blijft ondanks de hardnekkige geruchten over een transfer naar Mercedes.

Tijdens de 24e editie van de Trofeo Lorenzo Bandini zei Binotto hierover het volgende: "Ik denk dat Sebastian op Maranello blijft. Hij is een viervoudig wereldkampioen en ik geloof echt dat bij ons blijft. Waarom? Er is tenslotte niks mooiers voor een Formule 1 coureur dan te winnen in een rode auto!"

Binotto kijkt tevens nog even terug op de historische 1,2 van Ferrari in Monaco.

"Het is 16 jaar geleden dat Ferrari in Monaco won. Deze overwinning voelde echt als een bevrijding. We hebben hier zo lang op moeten wachten terwijl Ferrari zoveel meer verdiende. Deze zege deed ons beseffen dat je met een goede auto kunt strijden om de titels. Misschien liet het zelfs wel zien dat we de sterkste auto hebben."

Vorig seizoen liepen de emoties bij Ferrari regelmatig hoog op, dit jaar lijkt alles meer in harmonie. Hierdoor ligt ook de situatie van Vettel weer compleet anders. Ferrari president Sergio Marchionne verklaarde vorige maand al het volgende over zijn rijder.

"Als Seb gelukkig is in de auto kan hij net zo lang blijven als hij wil. Onze gesprekken waren vorig jaar nogal al zenuwachtig omdat de auto niet goed was. Dus doen we er alles aan dat de auto is zoals hij dat graag heeft. De keuze is dan aan hem. We droomden ervan om aan de leiding te gaan in het klassement en dat hebben we nu gelukkig bereikt!"
Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen