'Ferrari wil contract met Raikkonen verlengen'

03 jun. 2017 16:41 Redactie

Gaan Raikkonen en Ferrari nog een jaar door?


Twee goede races en de wereld van Kimi Raikkonen zag er ineens compleet anders uit. In Rusland kwalificeerde hij zich sterk en reed hij een degelijke race en in Monaco behaalde hij zijn eerste pole sinds 2008.

De Italiaanse media zijn er als de kippen bij om te speculeren over een langer verblijf van Raikkonen bij Ferrari. Wat ons betreft erg voorbarig, omdat de Fin sinds zijn terugkeer bij de Scuderia in 2014 matig presteerde. In Monaco stond Kimi dan wel op pole, maar tijdens de race kon hij teamgenoot Vettel bij lange aan niet bijhouden. Een beeld dat we de laatste drie jaren iedere race zien.

Volgens de geruchten zouden Raikkonen en Ferrari in gesprek zijn over een eenjarige contractverlenging. Sebastian Vettel is blij met de Fin als teamgenoot, omdat de ervaring goed is voor het team. Met name Sergio Perez en Daniel Ricciardo worden frequent gelinkt aan een overstap naar de Italiaanse renstal.

Krijgt Ferrari de gedroomde opvolgers niet vrij?


Grote vraag is of Red Bull bereidt is om de Australiër vrij baan te geven. Het team heeft met Carlos Sainz, Max Verstappen en Daniel Ricciardo drie coureurs voor slechts twee stoeltjes. Een vertrek van één van de drie is dan ook niet uitgesloten. Een vierde optie voor het tweede stoeltje kan Fernando Alonso zijn. De Spanjaard is nog altijd een van de beste coureurs van het veld en vrij man aan het einde van het seizoen.

Het silly season van dit jaar wordt een spannende. Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen hebben een aflopend contract en de grote vraag is of Mercedes en Ferrari hun gewenste opvolgers los weten te peuteren. Met name Daniel Ricciardo en Max Verstappen zijn zeer in trek, maar Red Bull wil ze onder geen beding laten gaan. Een transfer van Carlos Sainz zou volgens Helmut Marko alleen mogelijk zijn 'onder de juiste voorwaarden'.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen