Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari ziet Sainz opbloeien: "Minstens zo snel als Verstappen, zo niet sneller"

Carlos Sainz kon in de laatste fase van de Grand Prix van Canada net niet de overwinning mee naar Maranello nemen. Maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto praat lovend over de prestaties van de Spanjaard in Montreal, waarbij hij zag dat de Ferrari-coureur minstens zo snel was als kampioenschapsleider Max Verstappen.

De laatste 15 rondes van de Grand Prix van Canada deed menig Formule 1-fan op het puntje van zijn stoel zitten. Carlos Sainz was ronde na ronde aan het jagen op de eerste plaats van Max Verstappen. De Spanjaard had echter net niet genoeg snelheid om een aanval in te zetten op de leider in het kampioenschap en moest genoegen nemen met P2. Het seizoen van Sainz begon nogal moeizaam, waarbij hij keer op keer langzamer was dan teamgenoot Charles Leclerc, maar in Canada leek de Spanjaard herboren te zijn. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto was het "geen verrassing dat Sainz zo snel was." Dat laat hij weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Naar mijn mening had Carlos een sterke race. Hij probeerde alles wat mogelijk was. Carlos krijgt steeds meer vertrouwen in de auto en begint steeds sneller te worden. Op papier zaten we op vrijdag al heel dicht bij Red Bull, dus we wisten dat we konden vechten. We hebben opnieuw bewezen dat de auto competitief was en het is goed om te zien dat we in de race even snel waren als Max, al dan niet sneller", laat Binotto weten.

Binotto: "Kwalificatie van Sainz was niet perfect"

Volgens Binotto moet je het "hele weekend perfect zijn" om Verstappen en Red Bull te kunnen verslaan; dus ook op zaterdagen. De 27-jarige coureur van Ferrari kwalificeerde zich op P3, achter Verstappen op de eerste plaats en Fernando Alonso op P2. "Ik denk dat de kwalificatie van Carlos niet perfect was en dat heeft hem misschien genekt in de race. Want jagen is heel anders dan opgejaagd worden." Toch ziet Binotto Sainz groeien in de F1-75. "Hij is gelukkiger, meer ontspannen en ik ben er vrij zeker van dat hij in de volgende races zal bewijzen dat hij ook een kanshebber is voor een overwinning. Ik ben heel tevreden en het is belangrijk voor de Scuderia dat we ook op hem kunnen rekenen en opnieuw een sterke racer te zijn op zondag."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'