Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-baas gooit olie op het vuur na ingetogen reactie F1 op nieuw team

FIA-president Mohammed ben Sulayem is niet blij met de reacties op de aankondiging dat Andretti samen met General Motors naar de Formule 1 wil.

Andretti Global wil samen met de grote autofabrikant General Motors de stap naar de Formule 1 maken. Het autosportteam wilde al langer de stap naar de koningsklasse maken, maar stuitte op weinig enthousiaste reacties vanuit de Formule 1. Nu men in General Motors een enorme partner heeft gevonden om samen het avontuur mee aan te gaan, blijft het enthousiasme opnieuw uit bij de Formule 1. Na het nieuws kwam men met een droge reactie. "Er is momenteel een overweldigende interesse in Formule 1-projecten, waarbij het ene gesprek wat meer in het publieke domein wordt gevoerd dan andere gesprekken", zo staat in het statement te lezen. "We willen allemaal een sterk en stabiel kampioenschap en elke nieuwe aanmelding zal door de aandeelhouders worden beoordeeld op enkele criteria die een dergelijk stabiel kampioenschap waarborgen. Elke nieuwe partij heeft de goedkeuring van zowel de Formule 1 als de FIA nodig", benadrukt men.

Olie op het vuur

De FIA lijkt wel aanzienlijk enthousiaster en hekelt dan ook de ingetogen reacties van andere partijen. President Mohammed Ben Sulayem zag zichzelf zelfs genoodzaakt om op Twitter zijn onvrede uit te spreken, waarbij hij vooral lijkt te doelen op de ingetogen reactie van F1 zelf. De onderlinge relatie tussen de FIA en de F1-bazen staat al langer onder hoogspanning. "Het is verrassend dat er negatieve reacties zijn op het nieuws van Cadillac (een automerk van General Motors waarmee de autofabrikant de sport in wil) en Andretti. De FIA heeft in de recente jaren kleinere partijen toe laten treden tot de sport die ook succesvol waren." "We zouden daarom positief moeten staan tegenover de mogelijke toetreding van grote fabrikanten zoals General Motors en doorgewinterde raceteams als Andretti. Interesse van nieuwe teams in nieuwe markten zorgt alleen maar voor meer diversiteit en maakt de sport aantrekkelijker", aldus de president.

1612066033912713217

. @Cadillac @FollowAndretti @GM @FIA @F1 pic.twitter.com/ziVL91FCec — Mohammed Ben Sulayem (@Ben_Sulayem) January 8, 2023

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie