Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA bevestigt: "Masi deed geweldig werk, maar wordt mogelijk vervangen"

Peter Bayer, het nieuwe hoofd van de F1 voor de FIA, heeft bevestigd dat wedstrijdleider Michael Masi mogelijk vervangen gaat worden.

Michael Masi stond centraal in de controverse die de Grand Prix van Abu Dhabi was. Dankzij zijn beslissing om de race met nog één ronde te rijden te hervatten, nadat Max Verstappen direct achter Lewis Hamilton aan mocht sluiten, wist de Red Bull-coureur de zevenvoudig wereldkampioen te verschalken. De FIA doet onderzoek naar de beslissingen die in die race zijn genomen en sluit niet uit dat Masi als gevolg daarvan plaats moet maken voor een nieuwe wedstrijdleider: "Michael deed in meerdere opzichten geweldig werk, maar het is ook mogelijk dat er een nieuwe wedstrijdleider komt", zo wordt FIA's hoofd Formule 1 geciteerd door de BBC .

Nieuw invulling voor rollen wedstrijdleider

Bayer zegt te kijken naar een nieuwe manier waarop de rol van wedstrijdleider wordt ingevuld: "We kijken ernaar hoe we de taken kunnen verdelen. Een wedstrijdleider was namelijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid en de staat van de circuits. Dat was simpelweg te veel en die rollen worden verdeeld over meerdere personen. Dit moet de last op de schouders van de wedstrijdleider verlichten."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'