FIA inspecteert vandaag de ophangingen van alle teams

02 mrt. 2017 14:59 Redactie

Verschaft de FIA na vandaag duidelijkheid over de ophangingen?


De FIA inspecteert vandaag de ophangingen van alle tien de Formule 1 teams. Aan het einde van de testdag in Barcelona worden de ophangingen onderworpen aan een kering.

Het Duitse Auto Motor und Sport meldt dit op haar site. De afgelopen weken is er veel te doen geweest omtrent de ophangingen van Red Bull en Mercedes. Zij maken gebruik van het zogeheten 'FRIC-systeem', waarmee de voor- en achterwielophanging met elkaar in verbinding staan.

Enkele Formule 1 teams, waaronder Ferrari, hebben protest ingediend bij de FIA en dreigen dit ook tijdens de Grand Prix van Australië te doen. De FIA wil nu duidelijkheid krijgen over de werking van de systemen, zodat het een definitief besluit kan nemen.

Wedstrijdleider Charlie Whiting, legt de situatie uit:"De teams mogen tijdens de test van alles gebruiken, maar het zou niet slim zijn om te testen met onderdelen die tijdens een raceweekend niet zijn toegestaan. De teams hebben ons verzocht om te controleren om de onderdelen die ze gebruiken legaal zijn."

VOLG LIVE DE LAATSTE TESTDAG VAN WEEK 1 MET MAX VERSTAPPEN

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen