FIA komt bij GP Spanje met nieuwe regels voor T-wing en haaienvin

09 apr. 2017 18:18 Redactie

FIA heeft genoeg van wapperende T-wings en haaienvinnen


De T-wing en de haaienvin zijn de meest besproken onderdelen op de Formule 1 auto's van 2017. In alle soorten en maten zijn ze inmiddels geïntroduceerd, maar niet alles voldoet aan de regelgeving.

In Australië moest het team van Haas F1 haar T-wing verwijderen omdat deze teveel doorboog en ook in China waren er problemen bij de diverse teams. Zo verloor Valtteri Bottas zijn T-wing tijdens de vrije training. Op diverse beelden is duidelijk te zien dat er een behoorlijke flex zit in zowel de T-wing en de haaienvin. Iets dat volgens de regels verboden is.

Vanuit cosmetisch oogpunt zijn de onderdelen een doorn in het oog van de FIA en de toeschouwers. Een verbod voor aanvang van het seizoen bleek niet haalbaar, maar nu wordt er tijdens het GP weekend in Bahrein met de teams verder gesproken over deze onderdelen.

Auto Motor und Sport meldt dat de FIA nieuwe, strengere regels gaat toepassen om de flex van de vleugels tegen te gaan. In China zouden er bij drie teams onregelmatigheden zijn geconstateerd. In Spanje moeten er nieuwe regels beschikbaar zijn waaraan alle teams moeten voldoen. Hoe deze eruit gaan zien is nog onbekend, maar volgend weekend verwachten we daarover meer informatie te ontvangen.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen