Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA kondigt gesprekken met F1-coureurs aan na controversiële titelwinst Verstappen

De FIA gaat de komende weken onderzoeken wat er moet gebeuren met de regels omtrent de safety car. Dat heeft de mondiale autosportbond bekend gemaakt. Daarvoor gaan ze onder meer in gesprek met de Formule 1-coureurs.

De GP van Abu Dhabi eindigde op controversiële wijze nadat Michael Masi besloot de safety car toch naar binnen te halen. Het was lang voer voor discussie en nog steeds houdt het de gemoederen bezig. Mercedes wil graag verandering zien, nadat Lewis Hamilton de titel in de laatste ronde kon verliezen. De hoge piefen van de FIA kwamen kort na de GP van Abu Dhabi al samen met de nieuwe president Mohammed Ben Sulayem. Men is toen een uitgebreide analyse gestart naar de gebeurtenissen in de slotronden van de slotrace van het seizoen.

FIA om de tafel met F1-teams en F1-coureurs

Deze donderdag kwam de FIA met een statement, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe ze de komende maanden de discussie aan willen gaan. De nieuwe FIA-baas zal de komende dagen om de tafel gaan zitten met alle Formule 1-teams om in gesprek te gaan over de gebeurtenissen in Abu Dhabi. Op 19 januari zal vervolgens het gebruik van de safety car worden besproken door de Sporting Advisory Committee, dat advies geeft over de sportieve regels in de Formule 1. Daarna zal er ook met alle F1-coureurs, dus ook Lewis Hamilton en Max Verstappen, worden gediscussieerd. De uitkomst van al die discussies en de uitgebreide analyse wordt in februari voorgelegd aan de Formule 1-commissie en voorafgaand aan de GP van Bahrein in maart zal het uiteindelijke resultaat worden voorgelegd aan de World Motor Sport Council, het hoogste orgaan van de FIA.

Nieuwe organisatie structuur in F1?

Tot slot laat de FIA weten dat president Ben Sulayem aan Peter Bayer, de nieuwe directeur van de single seaters, heeft gevraagd om met voorstellen te komen om de Formule 1-structuur binnen de FIA te reviewen en te optimaliseren voorafgaand aan het 2022-seizoen.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"