Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA legt blunder met finishvlag uit

De FIA heeft uitgelegd hoe de Grand Prix van Canada een ronde te vroeg afgevlagd kon worden. Het blijkt het gevolg van een communicatiefout te zijn.

"Het zwart-wit geblokt werd te vroeg getoond door een interne communicatiefout" , zo laat FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting weten. "De man die de race afvlagt dacht dat het de laatste ronde was en vroeg de raceleiding om bevestiging daarvan. De raceleiding had echter niet door dat er een vraag werd gesteld en dacht dat de man een statement maakte. De raceleiding reageerde daarop bevestigend."

"De man gaaf daarop aan de vlaggenzwaaier het signaal dat ze de race af mocht vlaggen, maar dat was dus een ronde te vroeg. De celebrity in kwestie, topmodel Winnie Harlow, treft geen blaam." Whiting denkt dat de verantwoordelijke persoon in verwaaring raakte door de tv-graphics: "Het scherm geeft ronde 69 van de 70 aan. Mensen die regelmatig Formule 1 kijken weten dat dat de op één na laatste ronde is, maar een leek zou kunnen denken dat dat al de laatste ronde is. We moeten onze mensen aan de finish duidelijk betere instructies meegeven."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'