Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-medewerker maakt controversiële overstap naar Ferrari

FIA-medewerker Laurent Mekies gaat aan de slag bij Ferrari in een nu nog onbekende rol. Een soortgelijke transfer zorgde een kleine zes maanden geleden voor controverse toen een FIA-medewerker overstapte naar Renault.

Laurent Mekies zal gedurende zijn drie maanden opzegtermijn actief blijven voor de FIA, maar enkel in zijn algemene rol als veiligheidscoördinator. Alle Formule 1-gerelateerde taken legt hij per direct neer. De transfer van Mekies kan wel eens een nieuwe rel ontketenen, aangezien Mekies mogelijk vertrouwelijke informatie over de diverse teams meeneemt naar Ferrari. Dat was een half jaar geleden althans aanleiding tot verhitte discussies toen een FIA-medewerker in dienst trad van Renault.

Red Bull-teambaas Christian Horner sprak destijds van een onacceptabele situatie: "Deze man beklede een positie binnen de FIA waarbinnen hij over concurrentiegevoelige informatie beschikte over bijvoorbeeld de nieuwe auto's voor het volgende seizoen." Net zoals het onduidelijk is welke positie Mekies binnen Ferrari gaat bekleden, is het dus ook afwachten hoe de concurrerende teams op dit nieuws zullen reageren.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'