FIA past chicane voor GP Canada aan

08 jun. 2017 18:16 Redactie

Afsteken chicane door aanpassing bestraft


De laatste chicane op het circuit Gilles Villeneuve was vroeger een scherprechter tijdens de race. Veel coureurs vonden er hun Waterloo in de befaamde Wall of Champions. De laatste jaren is de chicane flink aangepast, waaronder de realisatie van een uitloopstrook met met blokkades. Deze worden nu ook op andere punten op het circuit toegepast.

Daar waar coureurs vroeger bestraft werden voor hun fouten in deze beroemde chicane, de muur stond immers altijd dichtbij, zagen we de laatste jaren veel coureurs de chicane afsteken. Een remfoutje aan het einde van het rechte stuk werd opgelost door niet in te sturen, maar de uitloopstrook te gebruiken. Wat ons betreft een slechte verandering destijds, want fouten van coureurs moeten via de natuurlijke selectie bestraft worden.

De FIA denkt daar anders over en past deze techniek nu ook in de derde chicane toe. In de derde chicane op het circuit konden de coureurs zonder moeite hun weg vervolgen na een foutje. Vaak leverde het niet eens tijdverlies op. Om deze reden paste de FIA deze chicane ook aan. Er komt een route die gevolgd moet worden op de uitloopstrook bij de chicane voor bocht 8 en 9. Op deze manier verliest een coureur ook tijd mocht hij de chicane afsteken.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen