FIA verlengt DRS op rechte stuk tijdens GP van Spanje

14 mei 2017 09:30 Redactie

FIA hoopt op meer inhaalacties door verlengen DRS-zone


Het circuit de Barcelona-Catalunya staat er bekend om dat het inhalen van je voorganger moeilijk is. De enige echte mogelijkheid is aan het eind van het rechte stuk, maar dat is vaak nét te kort.

Het is niet altijd een nadeel voor de fans (zoals Max Verstappen vorig aantoonde), maar wat meer actie op de baan is welkom in Barcelona. De FIA denkt er nu een oplossing voor te hebben gevonden: het verlengt de DRS-zone op het rechte stuk, zodat inhalen makkelijker wordt.

De huidige situatie van het circuit stemde de FIA niet tevreden. Wanneer een coureur dicht achter zijn voorganger zit, komt hij er op het rechte stuk net niet voorbij, ook niet met DRS. Nu krijgen de coureurs 100 meter eerder de beschikking over het DRS-systeem, waardoor inhalen op het rechte stuk weer mogelijk zou moeten zijn.

De aanpassingen komen ook voort uit de vorige wedstrijd, de Grand Prix van Rusland. Daar werd slechts één inhaalactie genoteerd, die achteraf ook nog een teamorder bleek te zijn. Hoewel de FIA eerder oordeelde dat een aanpassing van de DRS-zones niet nodig was, komt het nu terug op die beslissing.

Fernando Alonso liet al weten niet blij te zijn met de aanpassing. "Eerst had ik nog hoop dat ik mijn positie kon verdedigen, maar door de aanpassing wordt het moeilijker om mijn positie te houden. Het is jammer, want we hadden een perfecte kwalificatie", aldus een teleurgestelde Alonso na de kwalificatie.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen