Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA voert wijzigingen door op officiële deelnemerslijst F1

De FIA heeft de officiële deelnemerslijst voor het Formule 1-seizoen 2019 op enkele punten aangepast. Zo zijn de teamnamen van Racing Point en Williams aangepast op basis van de nieuwe titelsponsor, terwijl Ferrari de titelsponsor juist dropt.

Waar het team van Ferrari tot voor kort door het leven ging als Scuderia Ferrari Mission Winnow, heet het team volgens de deelnemerslijst van de FIA 'gewoon' weer Scuderia Ferrari. Wellicht dat Ferrari de naam Mission Winnow heeft laten vallen in verband met de weerstand waar het team op stuitte. Boze tongen beweren immers dat Ferrari en tabaksgigant Philip Morris middels de Mission Winnow-campagne sluikreclame maken voor Marlboro.

Williams gaat tegenwoordig door het leven als Rokit Williams Racing, iets wat ook de FIA officieel erkend heeft. Racing Point staat vanaf nu op de deelnemerslijst als het SportPesa Racing Point F1 Team. Opvallend is dat de motoren van het team zijn omgedoopt tot BWT Mercedes-motoren. Wellicht dat Racing Point op die manier tegemoetkomt aan de wensen van beide hoofdsponsoren. SportPesa is nu immers de naamgever van het team, BWT van de klantenmotoren van Mercedes.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"