FIA waarschuwt motorfabrikanten na verdenkingen Red Bull richting Mercedes

07 mrt. 2017 09:38 Redactie

Motoren mogen geen olie verbanden als extra brandstof


Dat Mercedes vorig jaar de sterkste wagen van het veld had, was wel duidelijk. Maar het opvallende aan de Mercedes was de 'kwalificatie-boost' dat de motor kon genereren. Tijdens de kwalificatie was Mercedes in staat om nog een tandje bij te schakelen, waardoor ze bijna altijd de pole-position pakte. Red Bull dacht het trucje van Mercedes aan het begin van dit seizoen ontdekt te hebben en diende een verdenking in.

In deze verdenking liet Red Bull weten dat het van mening was dat Mercedes overtollige motorolie als extra brandstof liet verbranden. De energie die hierbij vrijkwam was voldoende om de motor nog wat extra PK's te geven, aldus Red Bull. De FIA gaf gisteren antwoord op de verdenking van Red Bull en waarschuwde de motorfabrikanten.

De FIA heeft duidelijk gemaakt aan alle motorfabrikanten dat het verboden is om motorolie te gebruiken als brandstof. Het blijft echter een heikel punt, erkend ook de FIA, omdat enig verbruik van motorolie simpelweg niet te voorkomen is.

De FIA heeft niet kenbaar gemaakt of het extra gaat en kan controleren op het gebruik van motorolie als brandstof. Het blijft dan ook nog steeds gissen naar de manier waarop Mercedes het voor elkaar krijgt de motor wat extra vermogen te geven tijdens de kwalificatie.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen