© Red Bull

Nieuwsoverzicht

FIA: "We veranderen niks aan het motorreglement in de Formule 1"

De Formule 1 blijft in 2021 en de jaren erna rijden met de huidige V6-turbomotoren. Dat heeft FIA-president Jean Todt kenbaar gemaakt in Melbourne.

In een speciaal belegde persconferentie gaven FIA-president Jean Todt en Liberty Media-baas Chase Carey tekst en uitleg over de toekomst van de Formule 1, met name de Formule 1 vanaf 2021. Todt gaf aan dat het motorreglement niet of nauwelijks zal veranderen.

"De motorenkwestie is een zwaar thema in de Formule 1, maar we hebben geleerd dat geen van de motorfabrikanten echt trek heeft in een compleet andere motorformule. Daarop hebben we besloten dat het geen zin heeft om de regels drastisch te veranderen en in plaats daarvan kiezen we dus voor continuïteit", aldus Todt.

Meer over de definitieve technische en sportieve reglementen voor 2021 komen we mogelijk op 26 maart aanstaande te weten. Dan praten de leden van de F1 Strategy Group met elkaar in Londen: "We geloven dat we het op die dag in grote lijnen kunnen hebben over de definitieve Formule 1-regels voor 2021", aldus Todt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen