FIA wil 'schild' als hoofdbescherming introduceren

07 apr. 2017 12:22 Redactie

FIA heeft alternatief voor Halo hoofdbescherming gepresenteerd


Komt hij er wel of niet? De Halo of een andere vorm van extra hoofdbescherming in de Formule 1. De FIA heeft in het geheim een alternatief ontwikkeld, dat beter moet passen bij de wensen van de coureurs.

Vorig seizoen hebben we allemaal kennis mogen maken met de Halo en de Canopy. De Halo was de 'teenslipper' variant, waarbij er een constructie rondom het hoofd van de coureur werd geplaatst. Veel fans en coureurs vonden de oplossing spuuglelijk en een aantasting van het DNA van de sport. 

magnussen halo Halo

De Canapoy van Red Bull kon op weinig steun rekenen. In de volksmond werd deze oplossing omgedoopt tot 'windscherm', maar het doorstond de eerste crashtests niet. Toen de teams bovendien aangaven geen heil te zin in de oplossing van Red Bull stopte het team met de verdere ontwikkeling.

red bull canopy Canopy

Het Duitse Auto Motor und Sport meldt nu dat de FIA zelf een variant op de Canopy heeft gemaakt. Deze variant krijgt de naam 'shield' en is kleiner dan het oorspronkelijke idee van Red Bull. De FIA is van mening dat deze oplossing cosmetisch gezien beter is en presenteert het concept in China aan de coureurs en teams.

Er is haast geboden wil het concept ook daadwerkelijk in 2018 op de Formule 1 auto's worden toegepast. De regels schrijven voor dat er een deadline is op 30 april. Voor die datum moeten alle coureurs en teams instemmen met het voorstel. Er is een meerderheid nodig die voor dit concept stemt, wil het ook daadwerkelijk geïntroduceerd worden. 

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen