Force India gaat voor 5e puntenfinish op rij

08 mei 2017 16:22 Redactie

Force India wil opnieuw met beide auto's in de punten finishen


Force India laat dit jaar opnieuw zien dat met een kleiner budget top 10 klasseringen toch mogelijk zijn. Ook dit Formule 1 seizoen staat het team weer knap op de vierde plaats in het klassement.

Ook op het Circuit de Catalunya gaat het team voor een dubbele puntenfinish. Sergio Perez laat in de officiële verklaring van het team weten dat een goede kwalificatie in Barcelona enorm belangrijk is.

"Bocht 3 en 9 zijn van die enorm snelle bochten wat heel bijzonder voelt. Juist daar voel je de snelheid van de nieuwe auto's goed. Het is een lastige baan om in te halen. Een sterke kwalificatie is dan ook enorm belangrijk. Ik ben enorm trots op mijn team en wat we dit jaar al hebben bereikt. We gaan als het vierde team naar Barcelona dus dat betekent dat we het ontzettend goed doen. In Rusland hebben we echt het maximale eruit gehaald."

"Ik heb geen idee wat we dit weekend kunnen verwachten. Iedereen komt met nieuwe dingen, wij ook. Hopelijk presteren we daardoor nog beter!"

Ook Esteban Ocon scoort aan de lopende band punten voor zijn nieuwe werkgever. De van Manor overgekomen Fransman heeft als doel om elke race in de top 10 te finishen en dat is tot nu toe nog steeds gelukt. Ook hij is erg te spreken over de vorderingen die Force India maakt.

"Het team levert geweldig werk. Ik voel me zeer comfortabel in de auto. Het is een goed teken voor de toekomstige races. Plus we kunnen nog veel halen uit de VJM10. Nu we terugkeren in Barcelona kunnen we goed zien hoe we ons hebben verbeterd sinds de wintertesten. Op deze baan zijn duidelijk je sterkste en zwakste punten te zien, je kunt je nergens verstoppen."

"Ik hou ervan om in Barcelona te racen. In de bochten 1 en 2 kun je je geen enkele fout permitteren omdat je anders met te weinig snelheid door bocht 3 gaat. De laatste sector is vrij technisch, ook daar moet je de juiste positie kiezen omdat je anders te veel tijd verliest."
Foto: Force India F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen