'Force India gaat in 2018 verder als Force 1'

28 jun. 2017 08:00 Redactie

Force India heeft verzoek voor naamswijziging ingediend


In 2018 is Force India 10 jaar actief in de Formule 1. Blijkbaar is dat het moment voor het team om onder een andere naam verder te gaan. Geen Force India meer maar Force 1.

Force India maakt sinds 2008 onderdeel uit van de Formule 1 en timmert sindsdien aardig aan de weg. Vorig jaar met Perez en Hülkenberg in de gelederen beleefde het zijn beste jaar tot nu toe. Force India werd namelijk knap vierde in het klassement. Ook dit jaar doet het team het met Perez en Ocon het meer dan uitstekend en staat het opnieuw op de vierde plek.

De kans is dus groot dat het team volgend jaar als Force 1 actief zal zijn in de Formule 1. Volgens Auto Motor und Sport is hiervoor al een officieel verzoek bij de FIA ingediend. Force India-directeur Szafnauer laat echter weten dat het nog niet zo ver is.

"Aan het einde van dit seizoen zullen we officieel bij de FIA een verzoek indienen om onze naam te mogen wijzigen. 'Force' komt er hoe dan ook in terug want dat straalt kracht uit en zo weten de mensen we vandaan komen."

De toevoeging India wordt dan vervangen door het cijfer 1 wat voor meer internationale uitstraling moet zorgen. Of dit dan ook betekent dat de renstal niet langer onder een Indiase licentie zal rijden, is nog onbekend.
Foto: Force India F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen