Force India gaat werkwijze onder de loep nemen na missen van het podium

13 jun. 2017 09:25 Redactie

Teamorder blijven uit den boze voor Force India


Force India was tijdens de Grand Prix van Canada opvallend snel. Zowel Sergio Perez als Esteban Ocon konden het tempo van Red Bull en Ferrari prima bijhouden. Het podium leek zelfs een reële optie, maar het team vergooide die mooie klassering door geen standpunt in te nemen.

Terwijl Sebastian Vettel in zijn rode Ferrari veel snellere rondetijden liet noteren, koos het team ervoor om geen teamorder uit te delen en Esteban Ocon een poging te laten wagen voor het podium. Teamgenoot Sergio Perez zat al bijna de gehele wedstrijd vast achter Daniel Ricciardo, rijdend op P3, en kwam er niet voorbij.

Over de boordradio probeerde de engineer van Sergio Perez de Mexicaan te porren om zijn Franse teamgenoot ook een poging te laten wagen, maar daar had Perez geen zin in. Tot een echte teamorder kwam het ook niet, waardoor de situatie ongewijzigd bleef. Omdat Perez de langzamere van de twee was, ging Ocon het gevecht aan om de vierde positie. Het resultaat: beide coureurs verloren een positie en Sebastian Vettel was de lachende derde. Weg podium, weg mooie vierde plaats.

De waarnemend teambaas van Force India, Bob Fernley, erkent dat Force India nog een beetje moet wennen aan dit soort situaties en de werkwijze nog wat moet verfijnen. "Het heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat we snelle coureurs hebben, het nadeel is dat er wrijving ontstaat. Wellicht moeten we ons standpunt in dit soort situaties gaan heroverwegen", laat Fernley weten aan Motorsport.com.

Fernley baalt niet van het missen van het podium, al denkt hij wel dat het goed is om de richtlijnen wat aan te scherpen. Teambaas Vijay Mallya onderstreept de woorden van Fernley. Op Twitter laat de teambaas weten: "We zullen geen teamorders gaan invoeren, maar we zullen wel de richtlijnen gaan aanscherpen."

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen