Force India gooit podium weg: 'Ik snap niet waarom ik geen kans kreeg'

12 jun. 2017 10:15 Redactie

Sergio Perez zorgt voor wrijving bij Force India


Bij Force India zouden alle gezichten op zeer vrolijk moeten staan. Het team, dat normaal gesproken het vierde team achter Merecedes, Ferrari en Red Bull is, eindigde met beide coureurs in de punten en heel dicht bij het podium. Toch zullen de meeste gezichten op onweer staan, na slecht teamspel van Sergio Perez.

Al direct na de start zaten de beide coureurs van Force India er goed bij. Na het uitvallen van Max Verstappen en het wegvallen van Sebastian Vettel door een pitstop bezette het team al snel de vierde en vijfde plek in de wedstrijd, vlak achter Daniel Ricciardo. Na de nodige pitstops lag Esteban Ocon zelfs even tweede, maar nadat iedereen verse banden had gehaald ging het team van Force India de slotfase in als vierde en vijfde, waarbij Sergio Perez de nummer vier was en Esteban Ocon de nummer vijf.

Voor Sergio Perez reed Daniel Ricciardo op de laatste podiumplaats, plek drie. Met de aanstormende coureurs van Ferrari, die nog een extra stop hadden gemaakt voor vers rubber, moest er iets gebeuren bij Force India. Sergio Perez of Esteban Ocon moest Daniel Ricciardo inhalen, om zo een podium te behalen. Hoewel Perez werd verteld plaats te maken voor Ocon, deed hij dit niet. Het gevolg: beide coureurs werden ingehaald door Sebastian Vettel, nadat ze het aan de stok kregen met elkaar.

Esteban Ocon snapt dan ook helemaal niets van de actie van zijn teamgenoot. "Ik snap niet waarom ik geen kans heb gekregen", laat hij teleurgesteld weten na afloop. "We moeten hier over gaan praten. Ik had vandaag de snelheid om een podium te pakken, maar mijn tijd komt nog wel", blijft Ocon positief.

Teamgenoot Perez is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik reed de hele race achter Daniel. Als hij een fout had gemaakt, dan was ik hem gepasseerd. Op het moment dat ze vroegen om aan de kant te gaan kwamen we net in verkeer, dus wilde ik het proberen", was de uitleg van de Mexicaan na afloop.

Hoe dan ook scoorde het team weer veel punten in de strijd om plek vier. Het team staat nu met 71 punten stevig op de vierde plaats, met 31 punten achterstand op Red Bull Racing en 42 punten voorsprong op Toro Rosso.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen