Force India is tegen samenwerking tussen Mercedes en Honda

13 mei 2017 08:30 Redactie

Force India wil niet dat Mercedes Honda gaat helpen


Op dit moment voorziet Mercedes twee klantenteams van motoren, namelijk Force India en Williams. Door het wegvallen van Manor zou er ruimte zijn voor een derde klantenteam.

Lange tijd gingen er geruchten rond in de paddock dat McLaren met ingang van 2018 met een krachtbron van Mercedes zou rijden. Deze verhalen werden al snel door Toto Wolff naar het rijk der fabelen verwezen. Hij is zelfs van mening dat McLaren en Honda er wel uit zullen komen. Inmiddels zou Honda bij Mercedes hebben aangeklopt om te praten over een eventuele samenwerking. Door samen te werken met Mercedes hoopt Honda in staat te zijn om met name het betrouwbaarheidsprobleem aan te pakken.

Ook nu wil Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, niet ingaan op de verhalen. Wel benadrukt hij dat Honda een belangrijke onderdeel is van de Formule 1.

"Honda is een belangrijke factor in de F1. Ik weet zeker dat ze hun problemen zullen overwinnen. We doen nu niets voor Honda, dat is de huidige stand van zaken. "

Inmiddels heeft Bob Fernley namens Force India laten weten geen voorstander te zijn van een samenwerking tussen Mercedes en Honda.

"Als team betalen we niet alleen voor de motoren, we hebben ook bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. Wij zijn er dan ook op tegen dat deze technologie met een rivaliserende team wordt gedeeld."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen