Force India maakt kilometers in Bahrein

19 apr. 2017 18:40 Redactie

Perez en Ocon komen tot 130 ronden tijdens testdag Bahrein


Het Formule 1 team van Force India kende een zeer productieve testdag in Bahrein. Esteban Ocon en Sergio Perez deelden de cockpits van de VJM10. Esteban Ocon sloot de dag op een zesde positie, teamgenoot Sergio Perez noteerde de twaalfde tijd.

Perez spreekt van een leerzame dag. "Het was maar een halve testdag voor me, maar het was goed om buiten een raceweekend om diverse dingen van de auto te leren. We hebben gesleuteld aan onze race pace, wat een van onze sterkste punten is. Er zijn altijd nog punten waarop we ons verder kunnen verbeteren. De 70 ronden die ik aflegde zijn meer dan een raceafstand. We hebben een aantal dingen geleerd die ons helpen in de komende races."

Ocon richtte zich voornamelijk op de kortere snellere runs. "De focus lag voor mij op de korte, snelle runs. Een test zo vlak na de race geeft je een goede kans om dingen te vergelijken en je progressie te maten. Het was vanmorgen erg warm, met een baantemperatuur die extreem hoog was. De auto hield zich prima onder deze condities, wat een goed teken is.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen