Force India roept Perez en Ocon op het matje

26 jun. 2017 18:52 Redactie

Perez en Ocon moeten zich verantwoorden bij de teamleiding


Vorig jaar reed het team van Force India zich knap naar een vierde plaats in het kampioenschap. Ook dit seizoen doet het team weer van zich spreken.


In de eerste zes races deden Perez en Ocon het allebei meer dan uitstekend. Vanaf Canada zitten de rijders elkaar echter danig dwars op het circuit. Ocon probeerde opnieuw zijn oudere teamgenoot te verschalken voor een positie op de baan. De ruimte was echter krap waardoor een botsing niet uit kon blijven. Perez viel uiteindelijk alsnog uit met een kapotte auto terwijl Ocon nog als zesde over de streep kwam. Het team had echter lange tijd zicht op het podium en verspeelde dus kostbare punten.

Perez was na afloop van de race dan ook bepaald niet te spreken over de actie van zijn teamgenoot.

"We hebben een geweldige kans gemist voor het team. Ik kon absoluut niks doen om deze aanrijding te voorkomen. Ik zat naast de muur en kon gewoon geen kant op. Ocon was gewoon te agressief. Andere teamgenoten lieten in het verleden wel genoeg ruimte. Voor het team is dit totaal niet acceptabel. Hoe Ocon in Azerbeidsjan reed, sloeg nergens op."

Ocon daarentegen is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem was het juist Perez die hem als eerste raakte.

"Natuurlijk is het niet leuk dat Sergio en ik elkaar hebben geraakt. Hij raakte me na bocht 1 en vervolgens zat ik in bocht 2 aan de binnenkant. Bij het uitkomen raakten we elkaar opnieuw. Dat gebeurt soms in het racen, het hoort helaas bij de sport. Gelukkig wist ik nog punten voor het team te scoren."

Voor het team is er inmiddels een lastige situatie ontstaan. Teambaas Fernley wil dan ook met de rijders het voorval bespreken.

"Onze auto was snel en een podiumplaats was zeker mogelijk. Het is jammer dat we dat hebben misgelopen. Helaas hoort het bij de sport. We zullen het intern bespreken en dan in Oostenrijk sterker terugkomen."
Foto: Force India F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen