Force India scoort een dubbele puntenfinish in Bahrein

17 apr. 2017 12:09 Redactie

Force India klimt op naar vierde plaats in WK


Force India was na afloop van de kwalificatie bepaald niet tevreden. Zowel Perez als Ocon bleven ver verwijderd van Q3. Punten leken dan ook lastig maar na afloop van de race stond Force India toch knap met beide auto's in de top 10.

Vorig jaar werden ze knap vierde in het kampioenschap en ook dit jaar willen ze opnieuw 'best of the rest' zijn. Echter, een zwakke kwalificatie zorgde ervoor dat de verwachtingen rondom de race laag waren. Na afloop was de blijdschap dan ook groot.

Sergio Perez finishte knap als zevende nadat hij vanaf P18 was begonnen. In een verklaring op de teamsite bedankt hij zijn team dan ook uitgebreid.

"Ik ben enorm trots op mijn team vandaag. Om van P18 naar de zevende plek te rijden, is een enorme opsteker. Het betekent ook dat we nu voor de dertiende keer op rij punten hebben gehaald. Een unieke prestatie. De eerste ronde was erg belangrijk. Ik maakte direct vijf plekken goed en lag aan het einde van de eerste ronde al op P13. Ik denk dat we elke kans hebben benut. Het hele team heeft geweldig werk geleverd. We hebben opnieuw bewezen dat we sterk terug kunnen komen na een lastige kwalificatie. Natuurlijk is er nog volop ruimte voor verbetering maar het voelt goed dat we met beide auto's voor de derde race op rij in de punten zijn gekomen."

Ook Esteban Ocon verlaat met een opgeheven hoofd Bahrein. De jonge Fransman heeft zich tot doel gesteld om elke race punten te scoren en ligt wat dat betreft prima op koers. Voor de derde race op rij kwam hij als tiende over de streep. Volgens Ocon had er nog meer in gezeten dan een tiende plek.

"Natuurlijk is het mooi dat ik weer een punt heb gehaald. Echter, de timing of de safety car pakte voor mij verkeerd uit en heeft mij waarschijnlijk drie plekken gekost. Erg jammer want het team heeft alles goed gedaan. De safety car kwam op het moment dat ik net mijn eerste stop had gemaakt. Het geluk was dus niet aan mijn zijde."

Ondanks de mindere kwalificaties doet Force India in de race goed mee en dat zorgt voor vertrouwen bij Ocon.

"We hebben opnieuw laten zien dat onze auto sterker is in de race dan in de kwalificatie. Dat is prima want in de race worden de punten verdeeld. Ik ben erg blij dat ik mijn doel om in elke race punten te scoren tot nu toe heb gehaald. Als team hebben we het goed voor elkaar. Ik verwacht dat we het dan ook nog wel beter gaan doen in de komende races."

Force India bezet op dit moment met 17 punten de vierde plaats in het WK.
Foto: Formula 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen