Force India stijgt boven zichzelf uit in Spanje

14 mei 2017 18:45 Redactie

Force India doet goede zaken voor het WK in Spanje


Opnieuw liet Force India zich van hun beste kant zien tijdens de GP van Spanje. Na een sterke kwalificatie waarin zowel Perez als Ocon in de top 10 eindigden, volgde er een ijzersterke race.

Force India leverde wat dat betreft echt een prestatie van formaat en profiteerde optimaal van het uitvallen van Raikkonen, Verstappen en Bottas. Hierdoor schoven Perez en Ocon op naar de top 5 waardoor ze kostbare punten binnenhaalden voor het klassement.

Sergio Perez was opnieuw de beste Force India coureur en kwam als vierde over de streep. Een tevreden Perez verscheen dan ook voor de camera's: "Wij hebben onze kansen optimaal benut toen de anderen uitvielen. Het is een super mooi resultaat, vooral ook omdat Williams geen punten heeft gescoord."

Voor Perez betekende het alweer zijn vijftiende race op rij waarin hij in de punten reed.

Ook zijn jonge teamgenoot Esteban Ocon demonstreerde opnieuw dat hij een aanwinst is voor de Formule 1. Tot nu toe is het hem nog steeds gelukt om dit jaar in elke race punten te scoren. Zijn vijfde plaats in Spanje betekende zijn beste klassering tot nu toe waardoor er een dolgelukkige Ocon na afloop zijn relaas deed.

"Dit is als een thuisrace voor mij: veel vrienden zijn mee naar Barcelona, ook mijn familie is dit keer aanwezig. De eerste ronde was vooral fantastisch waardoor ik direct naar voren kon opschuiven. Het enige wat we moesten doen was de wagen heelhouden en finishen. Dat is gelukt, echt een geweldig resultaat."

Force India staat nu stevig op de vierde plek in het WK met 53 punten, Toro Rosso volgt met 21 punten terwijl Williams op plek zes slechts 18 punten heeft.
Foto: Force India F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen