Force India te zwaar, coureurs moeten op dieet

09 mrt. 2017 17:23 Redactie

Force India 10 kilo te zwaar, coureurs moeten afvallen


Het Formule 1 team van Force India komt wat stroef uit de startblokken dit jaar. Reden hiervoor is dat de VJM10 te zwaar is. Het team werkt hard om de auto lichter te maken en de coureurs moeten hieraan bijdragen.

Tijdens de presentatie van de VJM10 was het team nog erg optimistisch over de kansen in 2017. De top 3 aanvallen was het doel, maar inmiddels is dat al overboord gegooid. 

"De topteams zijn te ver weg, daar kunnen de kleine teams niet tegenop boksen. Op dit moment vechten we met Toro Rosso, Haas en Renault voor de vijfde positie." laat teambaas Bob Fernley aan Auto Motor und Sport weten.

Een van de problemen is het gewicht en de balans van de Force India. De auto is 10 kilo te zwaar en de balans is nog niet goed. Het team plant nieuwe upgrades voor de bolide in het begin van het seizoen. Andy Green meldt dat er verbeteringen aan zitten te komen: "We hebben een probleem met de balans. De auto gaat van onderstuur naar overstuur. De resultaten uit de windtunnel zien we nog niet terug op de baan. Er komen zo snel mogelijk nieuwe onderdelen om dit te verhelpen."

Het minimale gewicht voor de Formule 1 auto's bedraagt in 2017 728 kilo inclusief coureur. Voor Force India vormt dit een uitdaging, want ht team zit daar momenteel 10 kilo boven. Niet alleen de auto moet op dieet, ook de coureurs moeten afvallen.

"We hebben onze coureurs verteld dat ze 2 kilo moeten afvallen. We testen momenteel ook niet op kwalificatiesnelheid, want dat heeft te weinig zin met onze problemen."

Foto: Force India F1 Team

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen