Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-baas Brawn verdedigt teamorders: "Horen er nu eenmaal bij"

Als sportief eindverantwoordelijke van de Formule 1 laat Ross Brawn, voormalig toptechnicus, geregeld van zich horen. Zo ook na de Grand Prix van Rusland, eentje waar de nodige controverse mee gepaard ging. Mercedes besloot namelijk teamorders door te voeren om Lewis Hamilton de race te laten winnen.

Brawn, zelf in het verleden genius van verschillende teamorders, probeert Mercedes daags na de Grand Prix van Rusland te verdedigen. De Brit stelt dat het fenomeen nu eenmaal bij de sport hoort en het Mercedes te prijzen valt dat ze er open en eerlijk over zijn.

“Ik heb deze situatie zelf in het verleden meegemaakt en persoonlijk gaat het teambelang voor het belang van het individu", meent Brawn. "Het is misschien niet gemakkelijk te accepteren voor de fans en het is waarschijnlijk ook geen al te beste reclame voor de sport, maar de teams maken hun beslissing nadat ze de situatie hebben ingeschat." "Ik snap dat Bottas gefrustreerd is, hij had een geweldig weekend en liet andermaal zien dat het Sochi Autodrom hem goed ligt", vervolgt de beleidsbepaler van de koningsklasse van de autosport. "Teamorders zijn echter altijd onderdeel van de sport geweest. Het is misschien maar beter dat Mercedes ze zo transparant toepast, in plaats van proberen te verstoppen – iets wat we sommige teams in het verleden hebben zien doen. Het is niet heel aantrekkelijk, maar het hoort erbij en het is maar beter om er open kaart over te spelen." Wat vind jij van teamorders? Laat het hieronder weten via een reactie!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"