Formule 1 blijkt harde leerschool voor Antonio Giovinazzi

10 apr. 2017 08:20 Redactie

Antonio Giovinazzi steekt hand in eigen boezem na crashes


Op voorhand was Giovinazzi als een kind zo blij dat hij voor de tweede maal in mocht stappen bij het team van Sauber. Na een fantatisch debuut in Australië wilde Giovinazzi zich nogmaals laten zien in China. Het liep echter totaal anders en Giovinazzi vond zichzelf tot twee keer toe terug in de vangrail. De Italiaan geeft alleen zichzelf de schuld voor zijn fouten.

De race was voor Giovinazzi al na een paar ronden afgelopen. Nadat hij, net als de rest van het veld, gewisseld had naar de droogweerbanden, ging het mis. Op het rechte stuk, waar het nog vochtig was, raakte hij de controle over zijn bolide kwijt en klapte in de vangrail. Na afloop was Giovinazzi dan ook zwaar teleurgesteld.

"Allereerst moet ik mijn excuses aanbieden aan het team", begint Giovinazzi na afloop van de Grand Prix. "Ik ben hen heel erg dankbaar dat ze de auto na de kwalificatie zo snel hebben gerepareerd. Het is daarom extra zuur dat ik dan in de race weer de muur raak. Ik wil dit weekend zo snel mogelijk vergeten en heb mijn lesje nu wel geleerd."

In Bahrein zal Giovinazzi waarschijnlijk zich weer moeten schikken in de rol als testrijder. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes én de loopbaanbegeleider van Pascal Wehrlein, gaf eerder al aan dat de Duitser waarschijnlijk fit zal zijn voor de Grand Prix van Bahrein.

Foto: F1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen